PM LiU-loppet ht-13

Start och mål

Start- och målområdet är beläget utanför Camushallen på gräsmattan där i den s.k. Viagraparken. Starten sker kl. 18.00 för alla klasser. Visa hänsyn till dina medlöpare vid starten, då det är trångt. En maxtid är satt till 90 min, varefter banan måste plockas ner p.g.a. skymningens inträde.

Klasser

5- och 10 km-klass i dam respektive herr. Dessutom finns en lagklass för 5 km, då man som deltagare i lagklassen även deltar i den individuella tävlingen.

Bana

Banan är en 5-km bana som löper runt Campushallen mot Vallamassivet, runt i Vallaskogen och tillbaka mot Campus. Bansträckningen är samma som i våras. I klassen 10 km är det två varv på denna bana som gäller. Samma start och mål för båda klasserna. Banan är märkt med snitsel, skyltar och funktionärer som visar rätt väg. Karta på banan finns på hemsidan.

Anmälan

Sker lättast på hemsidan www.liuloppet.se fram till kl. 23.59 på måndag 16/9-13 eller på plats på tävlingsdagen, mellan 16:00-17:30. För laganmälan måste man först anmäla sig individuellt. Om du är anmäld men ångrat dig och inte ska springa, så avanmäl dig på hemsidan, så någon annan kan få din plats. Maxantalet är 500 deltagare.

Efteranmälan

Efter måndag är det efteranmälan som gäller på plats från kl. 16 vid tävlingsområdet utanför Campushallen, upp till 500 deltagare.

Nummerlappar

Kan hämtas på Löplabbet torsdag 12/9 kl. 16.30-18.00, lördag 14/9 kl. 12.30-14.00, måndag 16/9 16.30-18.00. Resterande icke uthämtade nummerlappar tas med till starten där de kan hämtas från kl. 16.00. Kom i tid och hämta den, det kommer vara mycket folk. Nummerlappen sättes synligt på bröstet med säkerhetsnålar.

Backpris

I toppen av Vallamassivet ca 1 km efter start finns en back. Den löpare som har med sig backen in i mål är segrare av detta pris.

Prisutdelning

Priser delas ut till de främsta i varje klass, dvs. i dam- och herrklass för 5 respektive 10 km, i 5km-lagklassen, samt till backprisvinnaren. Prisutdelning sker kl. 19.15 vid tävlingsområdet utanför Campushallen.

Resultat

Finns live att se vid målgång. Resultatlistor kommer sättas upp allt eftersom vid start/mål-området. Resultaten kommer även att publiceras på hemsidan.

Toalett, dusch och omklädning

Toaletter finns i Campushallen intill. Ett begränsat antal duschar och möjlighet till omklädning finns även i Campushallen, men kom helst ombytt.

 

Parkering

Cykeln parkeras företrädelsevis utanför Campushallen eller på annan cykelparkering i anslutning till Campus.

 

Vätska och förtäring

Coop Konsum Lägerhyddan kommer att sponsra med något ätbart av mindre modell som serveras vid målgång. Ingen vätskestation finns längs banan. Vattenflaska går bra att fylla i Campushallen.

 

Regler

Vi tillämpar vanliga regler som gäller vid löpartävlingar, sunt förnuft räcker långt. Alla löpare är skyldiga att följa banan och funktionärers vägvisning. Fusk eller genande leder till diskvalificering.

 

Fotografering

Vi har en inhyrd fotograf under tävlingsdagen. Denna kommer ha en väst på sig där det står fotograf. Bilder från arrangemanget kommer att publiceras på hemsidan/facebook. efteråt Hojta till om ni vill ha en lagbild eller kompisbild, eller kanske konkurrentbild!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam