PM LiU-loppet 29 april 2014

Välkommen till vårens upplaga av LiU-loppet!

Huvudsponsor för loppet är Löplabbet. Nationernas Hus serverar dryck efter loppet och frukt levereras från Coop Lägerhyddan.
Campushallens massörer erbjuder gratis massage för trötta löparben.

START & MÅL

Start- och målområdet är beläget utanför Campushallen på gräsmattan, s.k. Viagraparken. Starten sker kl. 18.00 för alla klasser.
Vid start, visa hänsyn till dina medlöpare, då det kan vara trångt. En maxtid är satt till 90 min, varefter banan måste plockas ner p.g.a. skymningens inträde.

KLASSER

  • 5 km dam & herr
  • 10 km  dam & herr
  • 4*5 km.  Alla i laget startar samtidigt. Som deltagare i lagklassen deltar man även i den individuella tävlingen.

BANA

Banan är en 5 kilometerbana som löper runt Campushallen mot Vallamassivet, runt i Vallaskogen och tillbaka mot Campushallen. Bansträckningen är samma som i höstas. I klassen 10 km är det två varv av samma bana. Start och mål är samma för samtliga klasser. Banan är märkt med snitsel, skyltar och funktionärer som visar rätt väg. Karta på banan finns på hemsidan.

ANMÄLAN

Anmäl dig på hemsidan liuloppet.se fram till kl. 23.59 på måndag 28/4-2014 eller på plats på tävlingsdagen, från kl 16:00-17:30. Vid laganmälan måste du först anmäla dig individuellt.
OBS, VIKTIGT: Om du ångrat dig och inte ska springa, avanmäl dig på hemsidan under ”ändra anmälan”.
Maxantalet är 500 deltagare.

NUMMERLAPPAR

Du hämtar din nummerlapp vid startområdet på loppdagen från klockan 16:00.
Kom i tid,  det kommer vara mycket folk. Nummerlappen sättes synligt på bröstet med säkerhetsnålar.

BACKPRIS

I toppen av Vallamassivet ca 1 km efter start finns en blå drickaback. Den löpare som har med sig backen in i mål är segrare av ett fint pris.

PRISUTDELNING

Priser delas ut till den snabbaste löparen i varje klass, dvs. i dam- och herrklass för 5 respektive 10 km, i 5km lagklassen, samt till backprisvinnaren. Prisutdelning sker kl. 19.15 vid tävlingsområdet utanför Campushallen.

RESULTAT

Resultatlistor kommer sättas upp allt eftersom vid start/mål-området. Resultaten kommer även att publiceras på hemsidan.

TOALETT,OMKLÄDNINGSRUM & DUSCH

Toaletter finns i Campushallen intill. Ett begränsat antal duschar och möjlighet till omklädning finns även i Campushallen, men kom helst ombytt.

PARKERING

Cykelparkering finns utanför Campushallen. Bilparkering finns i anslutning till Key-huset och utanför FOI.

 

VÄTSKA OCH FÖRTÄRNING

Dryck och frukt serveras vid målgång till samtliga löpare. Ingen vätskestation finns längs banan. Egen vattenflaska går bra att fylla i Campushallen.

 

REGLER

Vi tillämpar vanliga regler som gäller vid löpartävlingar, sunt förnuft räcker långt. Alla löpare är skyldiga att följa banan och funktionärers vägvisning. Fusk eller genande leder till diskvalificering.

5 MIN/KM – LÖPARE

Vi kommer att ha en löpare som springa loppet med ett tempo på 5 minuter per kilometer, dvs springer milen på 50min. Löparen kommer att springa med reflexväst på sig för att synas. Genom att hålla utkik efter löparen går det att se hur man ligger till tidsmässigt.

FOTOGRAFERING

Vi har en inhyrd fotograf under tävlingsdagen. Fotografen kommer ha märkt väst på sig. Bilder från arrangemanget kommer att publiceras på hemsidan/facebook efteråt Hojta till om ni vill ha en lagbild eller kompisbild, eller kanske konkurrentbild!

Välkommen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected by WP Anti Spam